CARRELLO vai al carrello
Libri
Totale
SPESE DI SPEDIZIONE GRATIS
PER IMPORTI SUPERIORI A
35 € IN ITALIA
70 € IN EUROPA

Plante de balcon si gradina.

Autore:
Editore: Ist.Geografico De Agostini.
Data di pubbl.:
Dettagli: cm.15x23,5, pp.319, num.ill.a col.nt. leg.ed. sopraccop.ill.a col.

Abstract: Un ghid complet in vederea cunosterii si alegerii plantelor pentru balcoane si gradini; - 600 de specii, soiuri si varietati descrise: caracteristici generale, criterii pentru cultivare, reproducere, ingrijire si sfaturi in vederea cumpararii; - 450 de fotografii color, infatisand plantele cele mai adecvate cultivarii in aer liber. Chiar daca nu ne numaram printre fericitii proprietari ai unei gradini in jurul casei, caz in care aceasta poate deveni cu succes un "teatru de experimente horticole", cei mai multi dintre noi dispun, la bloc, de un balcon, acea extensie a apartamentului, un spatiu exploatat, indeobste, in sens utilitar, dar care, cu un dram de efort si sfaturi potrivite, poate sa se transforme in mica oaza verde personala, un loc de refugiu, odihna, incantare chiar. Pentru ambele categorii de locatari, la fel insa de impatimiti in ale frumosului horticol, dar cu deosebire pentru cei aflati la primii pasi in aceasta directie, ghidul propus de Maria Teresa Della Beffa reprezinta tocmai suma de recomandari potrivite (informatii practice si numeroase ilustratii exemplificatoare) pentru a da curaj incepatorilor sau a desavarsi experienta celor avansati. Ampla sectiune introductiva cuprinzand informatiile si sfaturile cu caracter general, indispensabile in intelegerea comportamentului fiecarei specii, si evidentiind cat de importante sunt chiar formele frunzelor sau culorile florilor in alegerea celor mai potrivite plante are un caracter eminamente stiintific, fara a depasi insa cadrul elementelor esentiale, cu finalitate practica in acest hobby al gradinaritului si asigurand apropierea de minunata si delicata lume a plantelor. Tot aici vor fi intalnite: indicatii relative la ambientele ideale pentru diferite tipuri de gradini; o enumerare a plantelor potrivite cultivarii in spatii deschise largi (gradini) sau in cele mai reduse (balcoane); notiuni practice, cum ar fi setul de unelte necesare in gradinarit, explicatii cu privire la inmultirea plantelor, la bolile acestora si la combaterea lor. In cadrul celei de-a doua sectiuni a cartii este desfasurat un dictionar horticol, expunand descrieri ale principalelor specii adecvate cultivarii in spatiile deschise si descriind, pentru fiecare gen, mai multe specii, facilitand astfel alegerea cultivatorului, insistand, dupa o structura recurenta, asupra descrierii generale, a tratamentului general reclamat, a posibilitatii de inmultire a plantelor respective. Paginile ghidului sunt sustinute armonios de un bogat aparat iconografic color si de o sectiune finala de anexe (ghid de alegere, glosar, repertoriu de denumiri populare romanesti si denumiri stiintifice).

EAN: 9789737241078
EUR 8.00
Ultima copia
Aggiungi al Carrello

Vedi anche...

Novara, Ist.Geografico De Agostini 1999, cm.15x23,5, pp.319, num.ill.a col.nt. leg.ed. sopraccop.ill.a col.

EAN: 9788841541418
EUR 18.50
-29%
EUR 13.00
Ultima copia
Barcelona, Editorial Planeta 2000, cm.15x23,5, pp.308, ill.col. Tapa dura.

EAN: 9788408033325
EUR 14.00
Ultima copia
Novara, De Agostini Ed. 2007, cm.15x23, pp.301, completamente illustrato a colori. leg.ed.fig.a col. Coll.Guide compact. Ogni scheda è dedicata a una specie, articolata in capitoletti, corredata da una "carta d'identità" in forma sinottica, ed illustrata con fotografie e disegni utili per favorire il riconoscimento. Delle piante adatte ad essere coltivate e conservate negli spazi interni sono presi in esame 140 generi, corrispondenti ad almeno 300/350 specie, comprendendo anche arbusti ed alberelli di piccole dimensioni. Consigli pratici, sistemazione più corretta, coltivazione, cura delle malattie, riproduzione, attrezzi di cui munirsi.

EAN: 9788841546413 Note: timbro in antiporta
EUR 18.90
-47%
EUR 10.00
Ultima copia
Novara, De Agostini 2007, cm.14,5x23, pp.320, num.figg.a col.nt. leg.ed.soprac.fig.a col. Coll.Guide Compact. Oltre 120 schede che consentono di apprendere la tecnica fotografica e di esaltare gli aspetti estetici delle immagini. 400 fotografie a colori e 100 disegni a colori e in bianco e nero.Una guida completa alla conoscenza e alla scelta delle piante per balconi e giardini: 600 specie, cultivar e varietà descritte. Ne sono illustrati i caratteri generali, i criteri di coltivazione, la riproduzione, le cure e i consigli per l'acquisto. Il volume è arricchito da 50 fotografie a colori delle piante più adatte a essere coltivate in esterno.

EAN: 9788841541418 Note: Timbro alla prima carta bianca.
EUR 18.90
-50%
EUR 9.45
Ultima copia